header banner
Default

De politieke partij in Nederland wil dat bitcoin een wettelijke betaalmiddel wordt


Het is alweer even geleden dat een politieke partij of regering heeft aangekondigd van bitcoin (BTC) een wettig betaalmiddel te maken. Nederland was überhaupt vrij stil over deze tak van crypto-land, maar daar komt nu verandering in. Belang van Nederland (BVNL) is de eerstvolgende evangelist.

📈 Bitcoin maken en verdienen? Veilig en zonder technisch gedoe! Advertentie Rollman Mining

BVNL wil bitcoin als legal tender

VIDEO: Bitcoin als wettig betaalmiddel in El Salvador: alles wat je moet weten
Start2Bitcoin

De Tweede Kamerverkiezingen komen er weer aan, wat betekent dat alle partijen weer hun verkiezingsprogramma bekend moeten maken. Forum voor Democratie-fork BVNL vindt dat het drastisch anders moet. In een lijst met een twintigtal kernpunten constateert de partij feitelijk dat Nederland moet streven naar matigheid.

Het aankomende verbod op verbrandingsmotoren moet worden geschrapt, net als veel andere klimaatmaatregelen. Ook wil het voor de bevolking gunstigere belastingregels, meer woningen en een stop op de ontvangst van nieuwe vluchtelingen. Verder moet de overheid krimpen en de economie op een manier reguleren die gunstig is voor kleinere ondernemers.

Ook vindt het dat er geen digitale euro of Central Bank Digital Currency (CBDC) mag komen. Het huidige kabinet heeft de komst van een CBDC in Nederland al goedgekeurd, dit moet volgens BVNL dus worden teruggedraaid.

Eén van de meest opvallende speerpunten van BVNL is dat het van bitcoin legal tender wil maken. Dat betekent dat het wettelijk geaccepteerd moet zijn om overal te betalen met de cryptocurrency, net zoals dat bijvoorbeeld in El Salvador het geval is. Dat zou meteen de CBDC-discussie oplossen, denkt de partij. Het zou voordelen hebben voor financiële privacy en financiële vrijheid.

Advertisement

Al verschillende ‘bitcoin-landen’ op de wereld

VIDEO: #204 - Centraal-Afrikaanse Republiek maakt bitcoin wettig betaalmiddel
Satoshi Radio

Het is voor elke overheid een radicale stap om wettelijk bitcoin te omarmen, maar het zou niet de eerste keer zijn. In El Salvador is dit namelijk al geïmplementeerd. Er is regelmatig gebleken dat er onder de lokale bevolking veel weerstand is tegen de maatregel, maar ook zou het voor flink wat toerisme hebben gezorgd.

Naast in El Salvador is bitcoin in de Centraal-Afrikaanse Republiek wettelijk geld. Dat ging niet zonder slag of stoot. Het IMF zag dit helemaal niet zitten, in verband met de fragiele economische en politieke status van het land. Het Portugese eiland Madeira heeft plannen om een ‘Bitcoin-zakencentrum’ op te richten. Dit moet innovatie op het eiland stimuleren. El Salvador is dus niet de enige meer.

Sources


Article information

Author: Micheal Miles

Last Updated: 1699321922

Views: 532

Rating: 3.7 / 5 (86 voted)

Reviews: 85% of readers found this page helpful

Author information

Name: Micheal Miles

Birthday: 2004-11-30

Address: 916 Gaines Alley, Brandtton, OR 91079

Phone: +4844405606254112

Job: Biotechnologist

Hobby: Sewing, Dancing, Running, Drone Flying, Motorcycling, Table Tennis, Gardening

Introduction: My name is Micheal Miles, I am a bold, transparent, striking, irreplaceable, frank, Gifted, apt person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.