header banner
Default

Hicham Benhammou, een voetballer, heeft het doel om bij Kloetinge de beste elementen van beide werelden te combineren


Table of Contents

8 september 2023, 16:54 4 minuten leestijd

Hicham Benhammou is volgens trainer Jurriaan van Poelje van Kloetinge een stille kracht achter het succes van de Bevelandse club. Het voetbaldier uit Tholen is een gerespecteerd coach in de zaal, maar tegelijkertijd een vreemde eend in de bijt op het veld. Een gesprek met Benhammou over het bij elkaar brengen van het beste van twee werelden.

combifoto-benhammou-hicham

Hicham Benhammou met Jurriaan van Poelje (bovenste foto) en in de zaal (onder) © Orange Pictures & Ron Quinten

"Vanaf het moment dat Jurriaan trainer werd bij VC Vlissingen een aantal jaar geleden, heb ik veelvuldig contact met hem. Toen hij daarna aan de slag ging bij Baronie heeft hij me al eens gevraagd of ik hem kon ondersteunen. Het moment was er destijds nog niet naar, maar nadat bekend werd dat-ie bij Kloetinge aan de slag zou gaan, belde hij weer. Ik zat, en zit nog steeds in een periode dat ik graag wil onderzoeken wat het veldvoetbal mij kan brengen. Daarom heb ik toegehapt."

"Heel goed. Het succes (Kloetinge werd kampioen van de Vierde Divisie, red.) van vorig seizoen helpt daarin heel erg. Dat blijft enorm bijzonder en het was heel mooi om daar onderdeel van te zijn. De samenwerking loopt ook goed. Jurriaan en ik zijn wel een beetje dezelfde types, we zijn allebei winnaars en sparren veel met elkaar. Ik maak van dichtbij mee hoe hij het team naar zijn hand zet en hij staat open voor mijn kijk op zaken."

"Ik heb Diana toentertijd inderdaad toegevoegd aan de staf, omdat ik altijd enorm gecharmeerd was van handbalkeepers en het gevoel had zij onze doelmannen echt wat zou kunnen leren. Als ik dat dan betrek op mezelf als trainer, denk ik dat Jurriaan hetzelfde in mij heeft gezien. Ik geloof heel erg in het verder kijken dan je eigen sport. Het is een kwaliteit als je buiten de gebaande banen durft te gaan. Neem bijvoorbeeld basketbal, als je ziet hoe ze daar één-op-één verdedigen... Daar haal ik heel veel uit."

Jurriaan van Poelje

Jurriaan van Poelje haalde Hicham Benhammou eigenhandig naar Kloetinge - archieffoto © Orange Pictures
Ik wilde Hicham heel graag hebben. Dat hij bij Kloetinge zit, is uniek
Kloetinge-trainer Jurriaan van Poelje over zijn assistent

"Nou, een concreet voorbeeld zijn onze wedstrijdbesprekingen. Jurriaan deed dat, en het bekendmaken van de opstelling, altijd op de dag van de wedstrijd. In mijn ogen bracht dat teveel onnodige onrust. Nu doen we dat op donderdag en bereiden we ons nog gerichter voor op de tegenstander. Waarom? De basiself kan zich al gaan voorbereiden, zonder in twijfel te leven of ze gaan starten. De spelers die buiten de boot vallen hebben dan tijd om de teleurstelling te verwerken. Daaraan zie je hoe we samenwerken en dat Jurriaan ook echt naar mij luistert."

"Ik wilde Hicham heel graag hebben. Hij is een echte winnaar en professional", aldus Van Poelje. "We werken op basis van gelijkwaardigheid en discussiëren veel, maar ik draag de eindverantwoordelijkheid. Wij hebben een toptrainer uit de zaal als assistent bij Kloetinge. Dat is uniek."

"De hoofdtrainer is vooral bezig met de eerste elf. Als assistent probeer ik ook aandacht te geven aan de spelers die er naast staan, zodat die ook betrokken blijven. Ook kan ik meer aandacht geven aan individuele spelers. Vorig seizoen heb ik Ruben de Jager daarin veel geprobeerd te prikkelen. Een geweldige speler, waar ik enorm van gecharmeerd ben. Ruben ging vorig seizoen al snel als een speer, maakte de ene na de andere goal. Dan kun je vertellen hoe geweldig het allemaal gaat, maar juist dan moet je hem bij de les houden, denk ik. Dat was soms gek voor hem, maar uiteindelijk pakte dat heel positief uit."

Ruben-de-Jager-Kloetinge

Hicham Benhammou probeert topscorer Ruben de Jager van Kloetinge veel te prikkelen (archieffoto) © Orange Pictures
Een paar weken geleden kreeg ik nog een aanbieding uit Indonesië
Hicham Benhammou over een nieuw buitenlands trainersavontuur

"Toevallig heb ik een paar weken geleden nog een aanbod gekregen vanuit Indonesië, om daar weer aan de slag te gaan. Dat heb ik toen afgehouden, want dat zie ik nu niet zitten. Ik heb daar een paar geweldige jaren gehad, echt veel mooie dingen meegemaakt, maar er zijn nu dingen die me in Nederland houden. Zeg nooit 'nooit', maar een nieuw buitenlands avontuur is geen speciale drijfveer voor me."

"Ik heb de ambitie om al mijn papieren te gaan halen. Op dit moment ben ik bezig met UEFA B, maar het is de vraag of ik daarna verder mag. Daar gaat de KNVB over. Uiteindelijk wil ik wel zelfstandig aan de slag, maar zitten clubs ook op mij te wachten? Tot nu toe heeft er nog niemand gebeld en zit ik goed op mijn plek bij Kloetinge."

Programma Derde Divisie B, swipe voor stand

Stand Derde Divisie B

Programma Derde Divisie B, swipe voor stand © Omroep Zeeland

Kloetinge moet het morgen op bezoek bij OSS'20 stellen zonder Zenya Deurloo. De aanvaller is voor één duel geschorst na zijn rode kaart vorige week tegen Gemert. Roy Mulder en Klaas van Hecke ontbreken door blessures. Het duel in de Derde Divisie begint om 18.00 uur en is te volgen via het liveblog op www.omroepzeeland.nl/sport. De samenvatting zie je zondag op onze website en app en vanaf 18.10 uur op televisie in een nieuwe Omroep Zeeland Sport.

Sources


Article information

Author: Sarah Morris

Last Updated: 1704673562

Views: 1297

Rating: 4.9 / 5 (98 voted)

Reviews: 98% of readers found this page helpful

Author information

Name: Sarah Morris

Birthday: 1954-11-07

Address: 2263 Yang Stream, Erikville, KS 53386

Phone: +3852228944230597

Job: Flight Attendant

Hobby: Graphic Design, Snowboarding, Motorcycling, Knitting, Magic Tricks, Video Editing, Origami

Introduction: My name is Sarah Morris, I am a frank, treasured, skilled, dazzling, unwavering, receptive, apt person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.