header banner
Default

Borç yapılandırma ve vergi ödemeleri için son ödeme günü uzatıldı


Table of Contents

    Vergi ve borç yapılandırma ödemelerinde son ödeme tarihi uzatıldı.

    Son ödeme tarihi 31 Ağustos'ta sona eren sigorta prim borçlarının son ödeme süresi 3 Ağustos 2023 saat 23.59'a kadar uzatıldı.

    Yapılandırma kapsamındaki diğer vergi ve idari para cezalarına ilişkin borçlar ise 4 Ağustos Cuma günü sonuna kadar ödenebilecek.

    MTV'NİN İKİNCİ TAKSİDİ İÇİN DE SÜRE UZATILDI

    Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) ikinci taksit ödemeleri için süre de 4 Ağustos'a kadar uzatıldı.

    Karar, vergi daireleri ve internet üzerinden yapılan ödemelerde yaşanan yoğunluk nedeniyle alındı.

    PEŞİN YA DA TAKSİTLE ÖDENEBİLECEK

    "Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması İle Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun" kapsamındaki yapılandırma düzenlemesinden yararlanılması için başvuru süresi 3 Temmuz'da sona erdi.

    Yapılandırılan borçlar, yapılan tercihe göre peşin veya aylık dönemlerle azami 48 aya kadar taksitler halinde ödenebiliyor.

    Yapılandırılan borçların peşin ödenmesi için tanınan süre de 3 Ağustos'ta dolacak.

    Taksitle ödemeyi tercih edenlerin, birinci ve ikinci taksit ödemelerini yine bu tarihe kadar yapması gerekiyor. Cumhurbaşkanı Kararı ile ilk taksit ödeme süresi uzadığından birinci ve ikinci taksitler aynı sürede ödenecek.

    Yapılandırma hükümlerinden yararlanmaya devam edilebilmesi için ilk iki taksitin süresinde ve tam ödenmesi şartı bulunuyor.

    Başvuru sırasında tercih edilen taksit sayısından daha az sayıda taksitle ödeme yapılması mümkün olup bu durumda, ödenecek tutar ilgili katsayıya göre düzeltilecek.

    Taksitle ödeme seçeneği tercih edildiği halde, ay sonuna kadar yapılandırılan tutarın tamamının ödenmesi durumunda ise peşin ödeme indiriminden yararlanılabilecek.

    Yapılandırılan borçların tamamının ay sonuna kadar peşin olarak ödenmesi halinde yapılandırılan borçlara katsayı uygulanmayacak. Yİ-ÜFE oranları esas alınarak hesaplanan tutardan yüzde 90 indirim, idari para cezalarının aslından yüzde 25 indirim yapılacak.

    Yapılandırılan borç, sadece fer'i alacak ise hesaplanan Yİ-ÜFE tutardan yüzde 50 indirim, matrah veya vergi artırımı sonucu tahakkuk eden vergiden (damga vergisi hariç) yüzde 10 indirim devreye alınacak.

    ELEKTRONİK ORTAMDA ÖDENEBİLİYOR

    Ödemelerin, Gelir İdaresi Başkanlığının internet adresi "www.gib.gov.tr"den, ​​​​​​​İnteraktif Vergi Dairesi ve GİB Mobil uygulaması üzerinden elektronik ortamda yapılması imkanı bulunuyor.

    Yapılandırılan borçlar, anlaşmalı bankaların banka ve kredi kartı ya da banka hesabından, yabancı ülkede faaliyet gösteren bankalara ait kartlardan, anlaşmalı bankaların şubelerinden, internet ve telefon bankacılığı ve mobil bankacılık gibi alternatif ödeme kanallarından, vergi dairesi veznelerinden ya da PTT şubelerinden ödenebiliyor.

    Sources


    Article information

    Author: George Suarez

    Last Updated: 1698718803

    Views: 1009

    Rating: 4.9 / 5 (83 voted)

    Reviews: 93% of readers found this page helpful

    Author information

    Name: George Suarez

    Birthday: 2000-05-29

    Address: 96058 Zachary Inlet Apt. 939, North Brittanymouth, WI 38972

    Phone: +3673870482925262

    Job: Veterinarian

    Hobby: Camping, Mountain Climbing, Hiking, Running, Tennis, Badminton, Calligraphy

    Introduction: My name is George Suarez, I am a clever, variegated, multicolored, fearless, unreserved, enterprising, treasured person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.