header banner
Default

Cardano (ADA) Kurucusu Vitalik Buterin, Ethereum (ETH) ile ilgili bir açıklama yaptı!


Ethereum kurucusu Vitalik Buterin'in katıldığı podcast'te ETH hakkında bir itirafta bulunmasının ardından Hoskinson konuştu.

Güncelleme:

Takip et

Cardano kurucusu Charles Hoskinson, Ethereum kurucusu Vitalik Buterin’i ETH varlıklarının yalnızca küçük bir kısmını stake ettiği için eleştirdi ve bunun kendi protokolüne olan güven eksikliğini gösterdiğini iddia etti.

Ethereum kurucusu Vitalik Buterin, katıldığı podcast’te ETH varlıklarının yalnızca küçük bir kısmını stake ettiğini açıkladı. ETH’yi stake etmenin hala oldukça zor ve karmaşık olduğunu ve güvenlik nedenleriyle ETH’sinin çoğunu soğuk cüzdanda tutmayı tercih ettiğini söyledi.

Ayrıca, kripto para işlemlerini yetkilendirmek için birden fazla imzaya ihtiyaç duymanın bir yolu olan multisig kurmanın staking için karmaşık ve zor olduğunu söyledi:

“Çünkü ETH’nizi stake ederseniz, buna erişen anahtarların çevrimiçi olan bir alt sistemde herkese açık olması gerekir. Güvenlik için bunun bir Multisig olması gerekir. Staking için Multisig’i kurmak hala oldukça zor; işler birçok yönden karmaşıklaşıyor.”

Buterin’in bu itirafı, aynı zamanda proof-of-stake (PoS) konsensüs mekanizmasını kullanan rakip bir blok zinciri platformu olan Cardano’nun kurucusu olan Hoskinson’ın pek hoşuna gitmedi. Hoskinson Twitter’da Buterin’i kendi protokolüne olan güvensizliği nedeniyle eleştirdi:

“Bunu birkaç kez dinlemek zorunda kaldım. Söyleyecek söz bulamıyorum. ADA’mızın tamamı stake edilmiş durumda. Doğru tasarlanmış bir Proof of Stake protokolünün nasıl olması gerektiğini artık siz tahmin edin.”

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!

Haftanın Popüler Yazıları

VIDEO: Vitalik Buterin: What Will ETH Be Like in 10 Years?
Bankless

Popüler Blog Yazıları

VIDEO: #Ethereum kurucusu Vitalik Buterin Türkiye’de
Monte Kripto Kontu

Sources


Article information

Author: Tanya Griffith

Last Updated: 1700359205

Views: 669

Rating: 3.5 / 5 (76 voted)

Reviews: 85% of readers found this page helpful

Author information

Name: Tanya Griffith

Birthday: 1916-02-04

Address: 606 Ayala Pass, Sarahland, MD 50847

Phone: +4432880859515903

Job: Teacher

Hobby: Playing Chess, Knitting, Bird Watching, Soccer, DIY Electronics, Dancing, Graphic Design

Introduction: My name is Tanya Griffith, I am a treasured, Determined, daring, enterprising, unyielding, rich, valuable person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.