header banner
Default

Reddit moderatörleri harika bir iş çıkardılar


Table of Contents

    Popüler sosyal ağın moderatörleri fiyatları aşağıya çeken duyurunun hemen öncesinde ellerindeki token’ları satmış

    Reddit moderatörleri vurgun gerçekleştirmiş

    17 Ekim tarihinde popüler sosyal ağ platformu Reddit, blokzincir tabanlı topluluk programının ölçeklenebilirlik sorunları nedeniyle sona erdiğini duyurdu. Duyuru, kripto topluluğunda tartışmalara yol açtı ve pek çok kişi, yerel token fiyatlarının haberin açıklanmasının ardından düşüşe geçmesi nedeniyle durumu “vurgun” olarak değerlendirdi. 

    Her subreddit’in kendi yerel tokenı bulunuyordu. Örneğin, Moons (MOON) token r/CryptoCurrency'nin yerel kripto varlığıyken, Bricks (BRICK) ise r/FortNiteBR'nin yerel kripto varlığıydı. Kullanıcılar bu varlıkları avatarlarına yönelik rozetlere ve özel öğelere harcayabiliyordu.

    Duyuru sırasında, topluluk programına dahil subreddit moderatörleri karardan habersiz olduklarını iddia etti. Bununla birlikte, yeni zincir içi veriler, Moons tutan birkaç moderatörün duyurudan kısa bir süre önce milyonlarca token’ı satan üç cüzdanla bağlantılı olabileceğini gösterdi.

    Pledditor gibi zincir üstü analistler, subreddit moderatörü u/Mcgillby'nin eylemlerine ilk dikkat çeken kişilerdi. Zincir içi veriler, bu moderatörün Arbitrum Nova blokzincirindeki iki farklı işlem ile 100 binden fazla MOON aktardığını ve bunu yaklaşık 23 bin dolar değerindeki Ether'e dönüştürdüğünü ortaya koydu. Kullanıcı daha sonra önceki tüm Reddit gönderilerini sildi. 

    .@Reddit admins told /r/CryptoCurrency moderators beforehand, and 3 moderators sold $MOON tokens on insider information$MOON price dropped -22% minutes before the announcement was posted

    Here is a list of Reddit moderators acting on inside information BEFORE the announcement: pic.twitter.com/xAh75hOVEa

    — Pledditor (@Pledditor) October 18, 2023

    Başka bir olayda, Reddit'in açıklamasından sadece 17 dakika önce, moderatör u/Rider_of_the_storm'un o sırada değeri 69 bin doların üzerinde olan 345.422 MOON'u bir borsa adresine transfer ettiği iddia edildi. Söz konusu Reddit hesabı sonrasında devre dışı bırakıldı. Lookonchain'e göre, zincir içi veriler, kripto para birimi subreddit’lerini denetleyen yöneticilerin en az üçünün, duyurunun halka açıklanmasından yaklaşık 20 ila 30 dakika önce söz konusu token’ları sattığını gösterdi. 

    1/ Three @CCMOD_ moderators dumped $MOON in advance via #inside information from @Reddit admins. pic.twitter.com/ucrPkh6siX

    — Lookonchain (@lookonchain) October 19, 2023

    Reddit moderatörleri tarafından yapılan açıklamada, moderatörlerin topluluk programının sonlandırılmasına ilişkin bildirimi bir saat önce aldıkları dile getirildi ve üç moderatörün bu bilgiyi tokenları satmak için kullanmış olabileceği öne sürüldü. 

    Sources


    Article information

    Author: Brian Ayala

    Last Updated: 1698029042

    Views: 762

    Rating: 4.6 / 5 (119 voted)

    Reviews: 81% of readers found this page helpful

    Author information

    Name: Brian Ayala

    Birthday: 1929-12-12

    Address: 8808 Jane Extension Suite 758, Brandonbury, WY 58057

    Phone: +4630075567341939

    Job: Psychologist

    Hobby: Rock Climbing, Raspberry Pi, Baking, Cooking, Video Editing, Drone Flying, Rowing

    Introduction: My name is Brian Ayala, I am a courageous, striking, Precious, treasured, accomplished, spirited, accessible person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.