Ripple XRP

Ripple met zijn XRP coins werd in 2012 geïntroduceerd en is net als Ethereum en Bitcoin een cryptocurrency. Er zitten echter belangrijke verschillen tussen Ripple en de meeste andere digitale valuta. De cryptocurrency wordt centraal beheerd en is ook een platform, wat komt met voordelen en nadelen. Dit zijn de vijf redenen om wel of juist niet in de cryptocurrency te gaan investeren.

Ondersteuning van Banken

VIDEO: Waarom heb ik XRP? 😀 (NietFinancieelAdvies.Crypto)
NotFinancialAdvice.Crypto

Waar veel altcoins gemaakt zijn met de bedoeling om bestaande valuta uiteindelijk te vervangen, is Ripple dat niet. Ripple is meer bedoeld als een soort brug tussen verschillende klassieke munteenheden en werkt dus eerder samen met bestaande valuta. De weerstand van overheden en banken tegen bijvoorbeeld de decentrale Bitcoin heb je daarom niet met Ripple en steeds meer banken ondersteunen juist de gecentraliseerde cryptocurrency. Die steun door onder andere UniCredit, UBS en National Australia Bank verhoogt de kansen van de coin en wijst erop dat het een goede investering zou kunnen zijn op de lange termijn.

UniCredit bank

Focus op veiligheid

VIDEO: ⚠️De SCHOKKENDE WAARHEID over XRP-prijs!! WAAROM POMPT het niet?
A Chain of Blocks

Omdat de Cryptocurrency is ontwikkeld voor grote financiële instanties, is de focus op veiligheid erg hoog. Dat is niet alleen goed voor de financiële instanties in kwestie, maar natuurlijk ook voor jou als investeerder. Ten eerste zijn je XRP veiliger en boost de veiligheid ook het vertrouwen in het systeem, waardoor er een grotere kans is dat meer mensen of instanties het interessant vinden. Dit is uiteraard weer goed voor de waarde van de coins.

Snelle transacties

VIDEO: RIPPLE'S $XRP NU KOPEN? | 3 Redenen Waarom dit Interessant kan Zijn! | XRP $50?! 😱😱
CornΓ© Marchand

Omdat Ripple speciaal bedoeld is als brug tussen bestaande valuta en om banken te ondersteunen, kunnen internationale transacties ook ontzettend snel uitgevoerd worden. Normaal gesproken kan het soms een paar dagen duren voordat een transactie naar het buitenland is voltooid, terwijl dit bij Ripple binnen een paar seconden is gebeurd. Hiermee is het platform voor veel mensen een dienst waar veel behoefte aan is en naarmate Ripple bekender wordt, zullen waarschijnlijk steeds meer mensen het platform gaan gebruiken.

transactie

Ripple is gecentraliseerd

VIDEO: WAAROM JE 11000 XRP Ripple NODIG HEBT!!
Conor Kenny

Bitcoin en veel andere cryptocurrency zijn gedecentraliseerd en zijn daar ook trots op. Ripple is zoals gezegd gecentraliseerd en “het bedrijf” zelf is in het bezit van zo’n 70 procent van de coins. De angst is dat het bedrijf met deze machtspositie de inflatie of deflatie van de munt zou kunnen manipuleren door bijvoorbeeld de markt te overspoelen met coins, wanneer dat ze uitkomt. Dat is dus één van de gevaren waar je voor moet oppassen.

Ripple XRP Cryptocoin

Coins raken op

VIDEO: 5 REDENEN OM BITCOIN TE KOPEN! - INVESTEREN IN BITCOIN 2023
Alles over Geld

Een ander nadeel van Ripple coins is dat er steeds minder en minder van zullen zijn. De kosten van een transactie worden namelijk aan niemand betaald en de betaalde XRP worden onherroepelijk vernietigd. Ook kunnen er geen nieuwe XRP bij worden gemaakt, dus zou de munt hiermee steeds schaarser worden. Dat zou goed kunnen zijn voor mensen die al Ripple coins hebben, want ze zouden daardoor waardevoller kunnen worden. Aan de andere kant is het niet echt handig dat er steeds minder coins zijn, als je een langdurig platform wilt opzetten. Weer aan de andere kant zouden er genoeg coins zijn om honderden jaren vooruit te kunnen.

Dat cryptocurrency erg volatiel zijn weet iedereen (hopelijk). Ook Ripple kan er een handje van. Zo steeg de waarde van de coin vorige maand dramatisch, door onder andere een bericht dat achteraf niet bleek te kloppen.

Onderwerpen

VIDEO: LEAKED!! BLACKROCK IS READY TO BUY $2,000,000,000 BITCOIN
Money Maker - Avi Lev
  • cryptocurrency
  • Ripple

Relevante artikelen

VIDEO: Ripple XRP RIDDLERS WERE RIGHT ALL THIS DAMN TIME EVERYONE MISSED THIS WHAT!!!
ExtraVOD