header banner
Default

Bir yayın platformu kaldıraçtan para kazandı ve Bitcoin fiyatı yükseldi


Kripto para dünyasının manipülasyon yuvası haline geldiğine dair ağır eleştiriler maalesef sürekli haklı çıkıyor. İş o hale geldi ki piyasanın nabzını tutan yayıncılık platformları da manipülasyon ile servet kazanmaya başladı.

Cointelegraph vurgun mu yaptı?

Dün gündüz saatlerinde SEC kurumunun Bitcoin ETF başvurularını onayladığına dair bir haber yayıldı ve Bitcoin fiyatı bir anda yüzde 15 artarak 30 bin dolar üzerine çıktı. İlginç bir şekilde dakikalar sonra haberin asılsız olduğu ortaya çıktı ve Bitcoin fiyatı 28 bin dolar bandına geri çekildi.

Kısa veya uzun pozlarda likidite olanlar büyük mağduriyet yaşarken süreci dikkatli takip edenlerin gözüne bir ayrıntı takıldı. Haber yayınlanmadan önce Bitcoin fiyatına iki ayrı zaman diliminde toplamda 570 milyon dolarlık uzun poz açılmıştı.

Piyasa tarama platformları bu pump ve dump sürecinde bir platformun 2.2 milyon dolarlık kâr elde ettiğini tespit etti. Evet, bu platform haberi yayınlayan Cointelegraph sitesiydi. Yaklaşık 2 milyon takipçisi olan Cointelegraph, ilginç bir şekilde piyasayı manipüle etmeyi başarmıştı.

Cointelegraph kurucuları arasında Türklerin de olduğu bir yayın. Düzenleyici kurumların bu konu üzerine gidip gitmeyecekleri merak konusu ancak piyasada hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağı da aşikâr.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:

Sources


Article information

Author: Brandi Jones

Last Updated: 1699996442

Views: 1041

Rating: 3.7 / 5 (34 voted)

Reviews: 85% of readers found this page helpful

Author information

Name: Brandi Jones

Birthday: 1923-06-12

Address: 283 Micheal Circles Apt. 994, Pierceberg, VT 60642

Phone: +3692688794637988

Job: Plumber

Hobby: Fencing, Survival Skills, Quilting, Cycling, Lock Picking, Playing Chess, Fishing

Introduction: My name is Brandi Jones, I am a courageous, strong-willed, transparent, treasured, audacious, radiant, capable person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.